במקרים של מחלות קשות חלילה, כאשר יש צורך לעבור טיפולים כימותרפיים, אחת מתופעות הלוואי של טיפולים אלו היא נשירת שיער והתקרחות. תופעה זו נמשכת רק בזמן הטיפול ועד מספר שבועות לאחר מכן, לכן אחת הדרכים הנפוצות להתמודד עם חוסר הנעימות של נשירת השיער היא שימוש בפאה.
פאה רפואית היא למעשה פאה לכל דבר וניתן לבחור בכל אחד מסוגי הפאות הקיימים, בהתאם לצורך ולרצון. יחד עם זאת, מומחי השיער של ‘עיר השיער’ מדגישים כי קיים פער מחירים משמעותי בין סוגי הפאות השונים – החל מכמה מאות שקלים ועד כמה אלפים, וכדי לקחת נתון זה בחשבון במיוחד לאור העובדה שמדובר בעניין זמני של מספר שבועות בלבד וישנן בשוק פאות זולות יחסית אשר יכולות לתת פתרון טוב ומספק לפרק זמן זה.
בחירת פאה רפואית
פאות ככלל בנויות על בסיס של רשת אלסטית אשר תפקידה להצמיד את הפאה לראש ולמנוע ממנה לזוז או ליפול, הרשת בנויה מחומר נושם ומאוורר השומר על עור הקרקפת ומונע הצטברות של זעה ולכלוך אשר יכולים לגרום לגירויים. על הרשת האלסטית מחובר שיער הפאה המורכב מסיבים סינטטיים, שיער מעובד, או שיער טבעי, בהתאם לסוג הפאה.
סוג נוסף של פאות הוא פאות המודבקות לראש באמצעות דבק, או פסי הדבקה. פאות בהדבקה לא ניתנות להסרה כל עוד הדבק פעיל ומחזיק, אך לאחר שלושה-ארבעה שבועות יש לחזור ולחדש את הדבק. מומחי הייר סיטי מסבירים שתהליך נשירת השיער בטיפול כימותרפי מתחיל כשבועיים לאחר הטיפול הראשון וממשיך באופן הדרגתי.
לכן, מומלץ להתחיל את תהליך בחירת הפאה מספר כשבועיים לפני תחילת הטיפולים, כך שעם תחילת הנשירה כבר תהיה פאה מוכנה לשימוש מידי – במקרה של פאה בהתאמה אישית, עדיף להתחיל את התהליך אף מוקדם יותר מכיוון שזמן ההכנה שלה ארוך יותר.
לשיחת ההכנה מומלץ להגיע עם השיער הטבעי, כדי לאפשר התאמה נכונה של פאה, כמו כן אין סיבה לספר את השיער לפני המועד וניתן להישאר איתו עד היום שבו מחליטים לחבוש את הפאה.
טיפול בקרקפת
מכיוון שעור הקרקפת אינו מורגל בחשיפה, עלולה להיווצר במקום רגישות עם תחילת תהליך הנשירה, בנוסף הטיפולים עצמם עלולים לגרום ליובש בעור ולגירויים. כדי להקל על תופעות אלו מומלץ להשתמש בקרם לחות לעור או בתחליבים מיוחדים אשר מספקים חומרי הזנה לעור. כמו כן עדיף לחפוף את הקרקפת באל-סבון עדין מעושר בלחות ולישון על בד עדין כדוגמת סטן. כמובן שבכל מקרה יש להסיר את הפאה לפני השינה, כדי לאפשר לקרקפת להתאוורר וכדי לשמור על המראה של הפאה עצמה.
פאות – פתרון רפואי מוכר
מכיוון ששימוש בפאה נחשב לחלק מהתהליך הרפואי, פאה רפואית נכללת בסל הבריאות וניתן לקבל עליה החזר של החל מכמה מאות שקלים ועד מעל לאלף שקל, בהתאם לסוג הכיסוי.
:סה"כ צפיות 624 , 1